måndag 2 mars 2020

Fira 50 årsdagen ordentligt!

Fira 50 år på värdigaste sättet!


Att fylla 50 brukar vara en av de stora milstolparna i livet och det brukar firas lite extra. En del väljer att resa bort för att fira sin 50-årsdag och bjuder då kanske med närmsta familjen. Andra väljer att arrangera en stor fest för släkt, vänner och bekanta.

När man ska planera en fest är det stor risk att kostnaderna springer iväg, det kan därför vara klokt att i förväg sätta en budget. På så sätt har man en ram för hur mycket saker och ting får kosta.

Hur många man väljer att bjuda avgör också hur mycket festen kommer att kosta, om man till exempel behöver hyra en lokal, om man ska bjuda på mat och eventuell dryck. Fundera hur stort firande du vill ha, är det bara närmsta familjen som ska komma, ska släkt bli inbjuden, vänner och kanske kollegor.

Vill man bjuda sina gäster på mat och dryck så finns det flera olika upplägg för detta. Om man är riktigt ambitiös så lagar man all mat själv men det går också att anlita cateringfirma eller om man väljer att ha hela tillställningen i en festlokal där man kan köpa ett helt paket med mat, dryck och service. Planera din 50-årsfest

Andra saker att ta ställning till är om det ska vara någon dresscode eller något tema för festen. Tema kan antingen vara ett färgtema, cocktailparty eller 80-talstema. Var tydlig med eventuellt tema eller dresscode på inbjudan.

För att få extra fart på festen kan det vara roligt att ha planerat in någon aktivitet eller underhållning för sina gäster. Det kan vara alltifrån att det är en trubadur som är på plats och spelar live eller att man ordnar med olika typer av quiz. Populära quiz att göra musikquiz, quiz om födelsedagsbarnet, om olika nyhetshändelser de senaste 50-åren. För att få gästerna att mingla är ett tips att låta gästerna göra aktiviteter i lag. Fina dekorationer för 50-årsfesten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar