lördag 7 mars 2020

Planera 30-årsfest

Planera 30 årsfest

Att fylla 30 år är oftast början på ett nytt kapitel i livet. Då lämnar man ungdomsåren bakom sig och det är en anledning till att fira, stort eller litet beroende på vad man själv vill.

Det första man bör fundera över är hur många som man vill bjuda. Ska man bara ha för den närmsta familjen, släkten eller ska man bjuda alla man känner? Hur lång gästlistan blir avgör också vad du behöver för typ av lokal. Om du bara ska bjuda ett fåtal så kanske det räcker med att ha festen hemma men är det många inbjudna behöver man fundera över om man ska hyra en lokal. Att hyra en lokal kräver planering och tillför också en kostnad. Planera din 30-årsfest noga, du fyller 30 bara en gång.

När du vet hur många du ska bjuda är det dags att fundera över om du ska bjuda på fika, mat och alkoholhaltiga drycker. I så fall krävs det planering och eventuell inhandling. Enklast är att erbjuda ett begränsat dryckesutbud och anlita en cateringfirma som fixar med maten, buffé brukar vara enkelt och uppskattat.

Om man vill ha en temafest bör detta framgå tydligt på inbjudan så att det inte kan missas av någon gäst. Förslag på teman kan vara schlager, 80-tal eller gala.

För att få fart på festen är det alltid trevligt när värden har planerat in några aktiviteter. Det kan till exempel vara musikquiz, quiz om stora händelser från det årtiondet du föddes, quiz om dig själv eller dina gäster. Man kan också anordna beerpong och andra lekar. Varför inte sätta ihop lag och köra en trekamp? Roliga prylar till 30-årsfesten

Sist men inte minst så är musiken ett viktigt element för att festen ska bli lyckad. Blanda nytt och gammalt för att få dina gäster att dansa och sjunga med till gamla låtar som väcker nostalgi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar